Århus Gigtklinik

- lige over for Rådhustårnet

Behandler:

Alle behandles af klinikkens indehaver:

Flemming Klein, læge 1988 fra Århus Universitet, PhD afhandling 1996 om komplikationer til sukkersyge, speciallæge i gigtsygdomme/reumatologi 2001. Overlæge på medicinsk afdeling Vejle Sygehus 2002 til 2004. Siden 2004 indehaver af Århus Gigtklinik, et privathospital for gigtsygdomme. Jeg har 25 års erfaring med indsprøjtninger i led med ultralydsvejledning. 

Personlig erfaring med plasmabehandling af slidgigt:

Jeg har gennem 6 år behandlet omkring 150 patienter med smerter og funktionstab p g af slidgigt med plasmabehandling. I min opgørelse over effekt hos disse 150 patienter får 5 ud af 6 færre smerter. Mange får også bedre funktion og kan f eks gå normalt op og ned ad trapper, gå længere, eller genoptage løbetræning.

Behandlingen kan også anvendes til kronisk irritation i bløddele, f eks tennisalbue, kronisk irriterede slimsække og lignende. Behandlingen har langsommere indsættende virkning end blokader med binyrebarkhormon, men virker efter en måned bedre og har ingen bivirkninger. En smertende tennisalbue får derfor først en blokade med binyrebarkhormon og 6 uger senere en behandling med blodplasma.

Se evt. denne reference: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37247780/