Århus Gigtklinik

- lige over for Rådhustårnet

Praktisk forløb af behandling:

Der tages en blodprøve i din arm som ved almindelige blodprøver, blodet kommer i glas, som centrifugeres i 3-5 minutter. Plasmaet suges op i en sprøjte og straks efter indsprøjtes plasmaet i leddet. Der kan tilsættes lokalbedøvelse. Selve indstikket i et knæ gør sjældent mere ondt end at få taget blodprøven i armen.

Du kan gå/stå og selv køre bil straks efter behandling. De første 2 dage efter: kun almindelig daglige funktioner, ingen sport eller løb og gradvis tilbagevenden til dine vanlige aktiviteter.

Forberedelse:

Du bør undgå at tage ikke gigtmidler 2 uger før og 1 uge efter behandlingen. Gigtmidler er f eks ipren, ibumetin, ibuprofen og lignende. Du må gerne tage paracetamol/pamol/panodil både før og efter behandlingen.

Hvis du får hjertemagnyl, er det OK at fortsætte med.

Det er en fordel, hvis du er varmt klædt på før behandling, også i venteværelset i klinikken. Varme i kroppen udvider blodkarrene, så er det lettere tage blodprøven og blodet løber hurtigere ud i prøveglasset. Det mindsker risikoen for at blodprøven størkner/koagulerer. Sker det, skal der tages ny blodprøve.